dinsdag 21 augustus 2018

Vrouwen aan boord - theater door Zoë Joy RoelantVrouwen aan boord... brengen ze ongeluk of stuwen ze richting overwinning? De piratencrew van kapitein Charles Vane denkt er het zijne over, maar de mondige kwartiermeester Jack Rackham kan iedereen overtuigen om de gestrande Anne Bonny mee aan boord te nemen van de brigantijn De Ranger.

Wat niet weet, niet deert, toch? De bloedmooie vreemdelinge kan iedereen makkelijk charmeren en slaagt er zo in haar ambitie om kapitein te worden ook geheim te houden voor iedereen… behalve dan voor Rackham. Hierdoor komt hij voor een dilemma te staan. Het maakt er de queeste naar het koopvaardijschip Delicia niet simpeler op. Wie valt er nog te vertrouwen en wie niet? Maar van een onrustige zee word je nu eenmaal een betere kapitein...

Zoë Joy Roelant schreef met Vrouwen aan boord een origineel, avontuurlijk, romantisch toneelstuk, dat de sfeer ademt van Pirates of the Caribbean. Zoë is een Vlaamse actrice en schrijfster, met een bachelor journalistiek en een master theaterwetenschappen. Ze heeft een acteeropleiding aan de East 15 Acting School in Londen succesvol afgerond, en deed daar professionele ervaring op in Macbeth (Shakespeare’s Globe) en The Odd Couple (The Criterion). Ze speelde een kleine rol in de BBC reeks The Missing en de internationale serie The Team II. In Antwerpen was ze te zien in het toneelstuk Lege ruimtes. 


Boekvoorstelling - Programma

19:00 uur - Treed samen met ons binnen in de 18de eeuw, in het fameuze piratennest Nassau. 
We verwelkomen jou met een typisch drankje uit die tijd.

19:45 uur - Vervolgens doen we een gespeelde lezing van het toneelstuk.
21:00 uur: Surprise act!


Je kunt vanaf nu voorintekenen op het boek Vrouwen aan boord van Zoë Joy Roelant, tot en met 14 september 2018, aan het gunsttarief van 15 euro. Het boek zal na 14 september in de boekhandel of op als je het aanschaft op de boekvoorstelling 18 euro kosten. 

Je bestelling aan gunsttarief wordt van kracht zodra je een mailtje stuurt naar 

vrouwenaanboord@inter-actief.be 

en tegelijk 15 euro stort op dit rekeningnummer van uitgeverij vzw de Scriptomanen:

IBAN: BE 43 0016 9362 0101 - BIC: GEBA BE BB

Gelieve in je mailtje te vermelden of je het boek komt ophalen, gesigneerd en wel door de auteur, op de boekvoorstelling of na afspraak met de auteur. En met hoeveel personen je aanwezig zult zijn op de boekvoorstelling. 

De boekvoorstelling vindt plaats op 21 september, 19 uur, in Artenova (Hendrik Consciencestraat 56, Mechelen).

 


Mysterieus België Podcast