Danny Chambaere: Spanooghes QueesteFreddy Spanooghe, een melomane geschiedenisleraar van vijftig, leidt een rustig bestaan aan de zijde van zijn vrouw Ingrid Delameilleure, financieel experte bij een groot revisorenbedrijf. Wanneer hij hoort over een occult genootschap van ‘zusters’ die geloven dat een vrouwelijke paus echt heeft bestaan, besluit hij zijn kabbelende leven “een Le Carré-toets te geven en een wijle met dit pausinnengild op te wandelen”. Hij reist naar Oostenrijk waar hij de leidsvrouw van de Sororitas Papissae ontmoet en een monnik met Raspoetin-allures die hem uitstuurt op een Queeste naar het illusoire Epistel van de Pausin en haar Secretum Horribile dat de hypocriete paus van Rome te gronde zal richten. Jagend op zijn historische graal raakt Spanooghe steeds enger verstrikt in een onvermoed kluwen van kadaverrechters, flagellanten en pornocraten, van obscene sheela-na-gigs en pedofiele paters. Stambomen met wortels tot diep in de middeleeuwen woekeren als wurgplanten. De wandeling met het pausinnengild ontaardt in een dodentocht en onvermijdelijk wordt ook Ingrid meegesleurd in de dramatische gebeurtenissen. En steeds blijft de vraag: is het Epistel van de Pausin een gewichtloos zwaard van Damocles of ligt er echt een bom onder het Vaticaan? En is irrationeel fanatisme überhaupt uitroeibaar of wordt het door de moderne technologieën enkel in de hand gewerkt?

Danny Chambaere (1953) studeerde Natuurkunde aan de Universiteit te Gent. Hij werkte in de academische wereld en in het bedrijfsleven waar hij diverse functies uitoefende, van onderzoeker tot general manager. Hij leefde met zijn familie 3 jaar in de Verenigde Staten en reisde in alle continenten. In 1998 publiceerde hij de roman De Zee van Ochotsk die de onzekerheid van het leven in zijn diverse alledaagse én filosofische facetten behandelt. Dit thema blijft een belangrijke rol spelen in zijn werk.Wij reserveren een gesigneerd exemplaar voor jou aan het voordeeltarief van 22 € als je vóór 30 november 2017 het bedrag van 22 € stort op onderstaand rekeningnummer. Je bent dan meteen uitgenodigd op de boekvoorstelling, waar je het boek kunt ophalen. Deze gaat door op zaterdag 9 december om 17 uur in de Bibliotheek van Wevelgem, in het park aan de Vanackerestraat 20 te 8560 Wevelgem. Lukt het niet om op de boekvoorstelling aanwezig te zijn, laat het me weten (chambaere@inter-actief.be) en dan spreken we af waar je achteraf het boek kunt ophalen.

Na 9 december is Spanooghes Queeste verkrijgbaar aan 24,95 € via het internet (de webwinkel van uitgeverij de Scriptomanen, bol.com,...) en in de betere boekhandel (Standaard Boekhandel Wevelgem, Theoria Kortrijk...)

Voorintekenen aan het voordeeltarief doe je door een mailtje te sturen naar :
chambaere@inter-actief.be
(graag Spanooghes Queeste vermelden + je naam, voornaam, adres en mailadres
én laten weten of je erbij zult zijn op 9 december)

en de 22.00 € te storten op dit rekeningnummer:

Uitgeverij vzw De Scriptomanen
BE 43 0016 9362 0101 – BIC GEBABEBB
In afwachting kun je meer lezen over Spanooghes Queeste op :

Mysterieus België Podcast