Stadswandeling / ebook wandelgids: Met Maeterlinck door Gent


Beste lezer-wandelaar, wees welkom in de wereld van Maurice Maeterlinck, en in de stad Gent zoals die er in uw en mijn verbeelding bij lag in het eerste deel van de 20ste eeuw. Begeeft u zich bijgevolg in de beste magisch-realistische traditie naar het Albert I Park, dat toen nog niet bestond. Waar zich nu de Stedelijke Bibliotheek bevindt, stoomden op het moment dat onze tocht begint de treinen nog het Zuidstation in en uit. Dat deden ze tot Sint-Pieters werd gebouwd, in 1913.

Op deze plek was het dat Maurice Maeterlinck, in 1895, zijn grote liefde opwachtte: de Franse actrice Georgette Leblanc. De schrijver nam haar mee op een lange wandeling door "zijn" stad. Volgt u samen met mij dit mythische en mystieke liefdespaar? 

Er bevindt zich een link naar een Google Map met de route die zij volgden helemaal achteraan in dit ebook, zodat u onderweg niet zult verdwalen – tenzij dan in de doolhof van het toen nog aartsgevaarlijke Patershol. En om u helemaal onder te dompelen in de sfeer van vervlogen tijden, stellen we u een aantal MP3’s voor, die u tijdens uw tocht kunt beluisteren. 

De wandeling op zich is overigens niet langer dan 5 kilometer, en legt u makkelijk af in een uur tijd. Hebt u de tijd, en neemt u die ook, om de verhalen te lezen en één en ander te bekijken en/of te beluisteren, dan trekt u makkelijk twee uur in de geest van Maurice Maeterlinck door Gent… of langer zelfs.

Maar zoekt u zich nu eerst en vooral een rustige bank op in het Albert I Park, en beeldt u zich in dat…

Bestel de wandelgids via Smashwords en doe het hier!