De Openbaring van Arsène Goedertier (Chris Noppe)




Politie-inspecteur Chris Noppe zet het verhaal voort dat hij begon met zijn spraakmakende boek "Het geheim van de Rechtvaardige Rechters: een koningsgeschenk" (2001). Maar deze keer concentreert hij zich voluit op de mythomaan Goedertier, die gedreven door godsdienstwaanzin de meest onvoorstelbare expeditie van de twintigste eeuw start. 


Vóór Noppe heeft nog nooit iemand de gekende speurtochten van Goedertier geanalyseerd, zoals deze naar de moordenaar van Jeanneke Van Calck. En is het een toeval dat het Brusselse meisje dezelfde verminkingen vertoont als de verschijning van de Maagd Maria in Borgerhout? Voor de "religieus determinist" die Goedertier is, bestaat het toeval niet. 


Door de analyse van Goedertiers speurtochten te toetsen aan twee codes die hij verwerkte in zijn briefwisseling, verschaft Chris Noppe de lezer een nieuw en verbluffend inzicht in motieven en achtergronden van de twee grootste Belgische mysteries van de vorige eeuw: de "whereabouts" van het paneel de Rechtvaardige Rechters, in 1934 gestolen uit het Lam Gods... en het dodelijk "ongeval" van koning Albert I in Marche-les-Dames, een paar maanden eerder.

Lees het volledige eerste deel op de website De Openbaring van Arsène Goedertier

Bestel het ebook hier (10,99 euro), de PDF hier (14,99 euro), de paperback hier (29,75 euro)