Ketters van de Kemmelberg - nieuwe historische (jeugd)roman van Koen D'haene


Walram luistert met open mond naar de mooie woorden van de preker. Hoe overtuigend klinkt zijn oproep om ten strijde te trekken tegen het bedrog van de priesters. Hij kijkt naar het flikkerende mes in de handen van de beeldenstormers. Als hij met hen op pad trekt, krijgt hij er ook een. Maar thuis beeft moeder van angst voor de bendeleden. En als hij zich bij hen aansluit, zal hij wel nooit het hart van die mooie Jenne veroveren.

Ketters van de Kemmelberg speelt zich af in de waanzinnige 16de eeuw in Vlaanderen. De twist tussen katholieken en protestanten verscheurt het leven van eenvoudige mensen. De angst voor de ketters is even groot als die voor de verklikkers van de Spaanse inquisitie.

Koen D’haene schreef een boeiende historische roman waarin werkelijkheid en fantasie elkaar de hand reiken. Tegelijk schetst hij een beeld van jonge mensen die in een gevaarlijke tijd volwassen worden.



Meer over Ketters van de Kemmelberg op de blog van de auteur. Lees hier de recensie op Mustreads or not.

De paperback is verkrijgbaar in Standaard Boekhandel, Grote Markt 5, Wevelgem - en in andere betere boekhandels. Ook beschikbaar als ebook.