Moederstad - poëzie van Steven Van de Putte


Morgen zal ik de tijd een taal aanleren, schreef Steven Van de Putte op zijn vijfendertigste. Dat hij veel taal heeft en beheerst, bewijst deze dich­ter zes jaar later in zijn debuutbundel. Met minimaal gebruik van adjec­tieven en maximaal gebruik van taal beschrijft de dichter de Leiestreek. Hierbij hanteert hij tal van schrijftechnieken waardoor zijn poëtica niet zomaar in één schuifje te stoppen valt. Zijn klassieke scholing en zijn sociaal-politiek engagement zijn terug te vinden in zijn gedichten. Voor streekgenoten kan deze bundel extra bekoren en zullen tal van verzen weerklinken als okselklanken van de Leie.”
Luc C. Martens, stadsdichter Deinze 2014-2019



Steven Van de Putte is licentiaat in de taal- en letterkunde, Latijn & Grieks. Hij werkt als vastgoedexpert bij de provincie Oost-Vlaanderen. In zijn vrije tijd maakt hij deel uit van het dichterscollectief DéCéDé uit Deinze. Hij volgde een opleiding literaire creatie aan de Stedelijke Aca­demie voor Muziek, Woord en Dans in Deinze.



Met Moederstad in de hand kan de lezer een heuse poëzieroute volgen door de moederstad Gent, met onder meer een triptiek van de Kouter; door de vaderstad Deinze en langs de dorpen en steden aan de Leie. Zo passeren in de “Leiestreekgedichten” o.a. Sint-Martens-Latem, Zulte, Harelbeke, Roeselare, Wervik en Kortrijk de poëtische revue… Moederstad is bijgevolg niet alleen een dichtbundel, maar ook een heus project, waarover je op deze website alles kunt lezen.