zaterdag 23 februari 2019

Thuis komen (in de chaosmos) - Hubert Van Eygen


De bundel wordt voorgesteld op vrijdag 29 maart 2019 om 20u in gemeenschapscentrum De Stegel te Molenbeersel (Weertersteenweg 363, 3640 Kinrooi). Je bent van harte welkom op deze voorstelling! Graag wel een seintje op hubert.vaneygen@skynet.be


In zijn tiende (!) bundel verzamelde de Kinrooise dichter Hubert Van Eygen een groot aantal gedichten die hij van 2007 tot 2018 publiceerde in het literair (k)wartaalschrift Weirdo’s (dat hij zelf sinds 1986 uitgeeft) en diverse andere tijdschriften, waaronder Art04, Gierik/NVT, ‘t Kandelaartje, Oostland en de Kinrooise editie van Kerk & Leven (‘het parochieblad’).

De bundel is een synthese van meer dan 40 jaar dichterschap. De 77 gedichten vormen samen één zoektocht naar het uiteindelijke doel (de kosmos) dat - wonder boven wonder - helemaal niet veraf ligt van het startpunt (de chaos). Uiteindelijk is het leven een voortdurende cirkelbeweging die hier en daar wat rimpelingen veroorzaakt, lijkt de conclusie te zijn van de dichter. Maar van die rimpelingen geniet hij met volle teugen, en hopelijk zijn lezers ook!

De thema’s die hem al 40 jaar bezig houden komen in deze bundel voor het eerst allemaal samen op één kruispunt (of rotonde...): mensenrechten, politiek engagement, het ouderschap (en het belang van familie), het dwarsliggen, het onbegrip van de massa, de waanzin van de oorlog én de eigen vergankelijkheid en relativiteit... Opmerkelijk is dat hij de gedichten combineert met de afbeeldingen van oude prentkaarten van plaatsen (Kinrooi, Maaseik, Leuven) die belangrijk zijn geweest in zijn leven.

Tijdens de voorstelling op vrijdag 29 maart zullen een aantal mensen de gedichten voordragen waarvan zij zelf de inspiratiebron waren! Daarnaast zal Van Eygen het publiek onderdompelen in de muziek die zijn poëzie vanaf het begin gestimuleerd heeft: zo zullen AC/DC, Halestorm, Nickelback en Within Temptation aan bod komen!

Je kan de bundel bestellen door 20 (of 25) euro te storten 
op rekeningnummer BE91 7352 1514 5176 
van Hubert Van Eygen, Weertersteenweg 265, 3640 Kinrooi. 

Indien je de bundel afhaalt op 29 maart hoef je maar 20 euro over te schrijven. Gelieve dan wel even een mailtje te sturen naar hubert.vaneygen@skynet.be om te bevestigen dat je op 29 maart aanwezig zal zijn. Voor 25 euro sturen we de bundel naar het opgegeven adres.

Meer info kan je vinden op www.eygen-boeken.be. Daar kan je ook alle publicaties van Hubert Van Eygen lezen.

Het nieuwste boek van Hubert Van Eygen kan besteld worden in iedere plaatselijke en online boekhandel:


Mysterieus België Podcast