Boycot Boon!2012 de Aalsterse schrijvers?

Beste Boon!2012,
Onze herhaalde pogingen om ons zeer Aalsterse BoonApartival, zijnde een “Gentse Feesten Festival in de geest van Louis Paul Boon”, gelinkt te krijgen op de website van Boon!2012, hebben tot dusver niet tot enig resultaat geleid. Daarom proberen wij het langs deze weg en vragen wij u vriendelijk onderstaande programma’s alsnog op te nemen in de schoot van Boon!2012.

Beleefde groeten,
de BoonApartenHet volledige BoonApartival-programma:

Het BoonApartival wordt georganiseerd met de medewerking van de Aalsterse auteur Patrick Bernauw, de Aalstenaars Fernand Bernauw (audio opnames) en Marc Borms (muziek), Compagnie de Ballade, Patrick Erauw, Geertrui Daem, Didi de Paris & het Vast Verbond van Losse Medewerkers, het toneelgezelschap AT Kokejane, Veerle Luts, Freek Neirynck, Hilde Nijs, de Aalsterse auteur William Peynsaert & het Artistiek Nest, Ben Schokkaert, 't Muziek Herne, Yannick Van der Speeten, Erik Vlaminck, Volks Comité Boon (’t Uilekot vzw), de Afdeling Literaire Creatie (Academie voor Podiumkunsten Aalst) en vzw de Scriptomanen. 
De productie Boon-Aparté kwam tot stand met de steun van SABAM.

De belangrijkste en meest “Boonse” activiteiten verdienen natuurlijk wel een speciale link, zoals dat voor andere gelijkaardige activiteiten het geval is:

Boon-Aparté
Patrick Bernauw beklimt de Preekstoel van de Parnassus, en doet dat al eens samen met Freek Neirynck, in een cabaretesk vertel- en muziektheater met gastoptredens (zowel aangekondigde – Erik Vlaminck, Geertrui Daem - als “mystery guests”), Daensistische spotliederen en een LP Boon Quiz. Boontje ontmaskert nog steeds... en hij doet dit nu ook met de medewerking van de Afdeling Literaire Creatie (Academie voor Podiumkunsten, Aalst) en met de steun van SABAM.
17 en 21/07 om 18u en 19/07 om 20u --- €12

De Bende van de Boonaparten
Een artistieke happening back to the sixties, witlof and peas. Erotiek en rebellie, grappen en grollen en tedere anarchie bij de 100ste verjaardag van LP Boon. Met Patrick Bernauw als Pé Boonaparte, Veerle Luts als Nieke Naaime, Marc Borms als McRosby, Marie-José Ntibanoboka als MéJong, Dulle Griet Nikke Speed, Jan de Lichte e.a. En met toegepaste kunstjes van Hash Nijs!
15, 17, 18, 21 en 22/07 om 20u - 19/07 om 21u30 - 20/07 om 18u --- €12 

Didi de Paris en het Vast Verbond van Losse Medewerkers
Theater/multimediale performance: Met eigen woorden en klanken-registers, bijgestaan door beeld en geluid, doet Didi de Paris voor u Louis Paul Boon verschijnen, zo goed als in levende lijve!
16, 19 en 22/07 om 18u - 17/07 om 16u30 - 21/07 om 21u30 / €9,5
 
Patrick Bernauw stelt zijn historische thriller voor via het verhaal van Jules De Raedt, Gents zeeman, afstammeling van het Franse koningshuis... of hoe op Boonse Wijze geschiedenis wordt geschreven.
15/07 om 18u --- €7,5


Etage Fermé
Theater van en door William Peynsaert & Het Artistiek Nest. Ze zijn met 5 (of 6?) op ‘t bovenste verdiep van een flat in Gent en ze willen naar buiten. Met de lift. Maar die is kapot...
16/07 om 20u, 18/07 om 18u, 20/07 om 21u30 --- €7,5

Patrick Erauw met Fabels van Fo
Het eerste mirakel van het Kindeke Jezus & Poezemuizeke
In de stijl van de commedia dell’arte speelt verteller Patrick Erauw een komische en een obscene fabel van Dario Fo, omkaderd met BoonAparte muziek.
20/07 om 20u --- €12Programmaboek van de Bende van de Boonaparten bij het Gentse Feesten Festival "in de geest van Louis Paul Boon", Boonapartival 2012, naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de schrijver:

 

Deze Content heeft een Adobe Flash Player versie 8.0.0 of hoger nodig. Verkrijg Flash

 

Het boek kost 15 euro (verzendingskosten inbegrepen) en kan besteld worden via mail of rechtstreeks besteld en betaald via de webwinkel. Uiteraard zal het ook beschikbaar zijn tijdens het BoonApartival. Aan het boek werkten mee: Patrick Bernauw, Marc Borms, Tim Buelens, Rita Corthals, Compagnie de Ballade, Chantal De Craecker, Didi de Paris, Katrien Dierick, Freek Neirynck, Hilde Nijs, William Peynsaert, Gerard Scharn, Ben Schokkaert, Yannick Van der Speeten, Anja Van Geert en het Volks Comité Boon.


Nog ter gelegenheid van het BoonApartival verschijnt een set van 8 kaarten uit met gedichten van Patrick Bernauw bij schilderijen van Hilde Nijs, in een grafische vormgeving van Marc Borms. Bestellen kan via mail  en uiteraard zal de set ook beschikbaar zijn tijdens het BoonApartival (10 euro, verzending inbegrepen, voor de volledige set / 2 euro per afzonderlijke kaart + verzendingskosten). Wie zich boek + set aanschaft, betaalt slechts 20 euro.