Klassieke jeugdromans van Patrick Bernauw en Guy Didelez, heruitgegeven als ebook naar aanleiding van de Jeugdboekenweek 2013



Deze succesvolle jeugdroman van Patrick Bernauw over het gestolen paneel van het Lam Gods, verscheen oorspronkelijk in 1992. Vier drukken later verschijnt "De Rechtvaardige Rechters" nu ook in ebook-formaat. 

Bestel De Rechtvaardige Rechters via Smashwords.




Sonja en Jan betrekken een appartement in Antwerpen. De vorige bewoner is net gestorven en zijn bezittingen, waaronder een zwarte spiegel en boeken over de beruchte 16de eeuwse magiër John Dee, krijgt het jonge stel zomaar cadeau... Deze griezelroman voor jongeren verscheen oorspronkelijk in 1998, en is nu ook beschikbaar als ebook! 

Bestel De Zwarte Spiegel via Smashwords.



Het angstzweet breekt Johnny uit. Vervloekte mist! Je ziet geen hand voor de ogen op deze godverlaten snelweg. Straks knalt hij nog ergens tegenaan met de gestolen Mercedes. Waarom is hij zo stom geweest die klus van Mefisto te aanvaarden? Voor het geld natuurlijk. Maar nu smokkelt hij wel in het holst van de nacht een partij coke naar Smurry's Eiland, in de buurt van Asse... 

Bestel Spookrijders via Smashwords.


Erik Jan Hanussen, helderziende en astroloog, verdwijnt spoorloos op de avond van 10 maart 1933. De zoektocht van zijn dochter Hannah confronteert het meisje met de ontnuchterende vraag wie haar vader werkelijk was. Hanussen blijkt Adolf Hitler namelijk goed gekend te hebben. Was hij dan echt zijn hoftovenaar? De Profeet van de Führer? Een klassieke jeugdroman van Patrick Bernauw en Guy Didelez. 

Bestel In het teken van de ram via Smashwords.





Cannes, juni 1882. De 15-jarige Maxime wordt ontvoerd en naar zijn echte moeder gebracht: Charlotte, zus van de Belgische koning Leopold II, ooit Keizerin van Mexico. Ze wordt nu gevangen gehouden in het kasteel van Boechout bij Meise, omdat ze waanzinnig geworden zou zijn. Een heerlijk romantische historische thriller, oorspronkelijk verschenen als jeugdroman, van Patrick Bernauw en Guy Didelez. 

Bestel De Keizerin van Mexico via Smashwords.





Een tiental jaren na de Ramp... Twee koningskinderen hebben elkaar zo lief. Ze horen bij elkaar als Romeo en Julia, Tristan en Isolde, Hero en Leander... Patrick Bernauw herwerkte het beroemde toneelstuk "La princesse Maleine" van Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck tot een poëtische, futuristische ballade over het onafwendbare lot en eeuwige liefde. 

Bestel Twee Koningskinderen via Smashwords.