Speeltje, een keiharde thriller van Patrick Bernauw & Guy Didelez (ebook)Minister van Defensie Van Renterghem, van de Neo-Conservatieve Alliantie, heeft een relatie met het "maffiameisje" Pina Domenico. Politieke en andere schandalen doen hem het land ontvluchten, samen met zijn minnares. Maar dan worden zij ontvoerd, en leiden actie en suspense naar een onvoorstelbare ontknoping in deze keiharde psychologische thriller van het duo Patrick Bernauw & Guy Didelez.


"Speeltje" verscheen oorspronkelijk in boekvorm bij Uitgeverij Davidsfonds, 2003. Het was gebaseerd op de toneelthriller "De Minister en het Maffia-Meisje" van Patrick Bernauw, die in 1999 werd gecreëerd en prompt werd bekroond met de Sabam Prijs voor Toneel. Het toneelstuk werd ook gepubliceerd als ebook bij de Scriptomanen.

Patrick Bernauw en Guy Didelez schreven samen heel wat succesvolle jeugdromans. Deze zeer filmische hardboiled thriller, geïnspireerd door "Reservoir Dogs" van Quentin Tarantino, is een buitenbeentje in hun oeuvre. De bijzonder cynische misdaadroman wordt gekenmerkt door flitsende dialogen en - met een ommetje langs Nostradamus - magisch-realistische tot surrealistische situaties, waarin seks en geweld centraal staan, en de personages vaak niet eens een naam krijgen, maar symbolen zijn geworden.


Available ebook reading formats

Single purchase gains access to all formats. How to download ebooks to e-reading devices and apps.
FormatFull BookSample First 20%
Online Reading (HTML, good for sampling in web browser)BuyView sample
Kindle (.mobi for Kindle devices and Kindle apps)BuyDownload sample
Epub (Apple iPad/iBooks, Nook, Sony Reader, Kobo, and most e-reading apps including Stanza, Aldiko, Adobe Digital Editions, others)BuyDownload sample