Workshop Kindergedichten voor het toneel met Patrick Bernauw, Katrien Dierick en Yannick Van der Speeten


Katrien Dierick schreef een aantal kindergedichten rond speciale gelegenheden (Nieuwjaarsbrief, de Sint), maar ook rond thema’s als pesten, watervrees (bij het zwemmen), verliefd zijn, vampiers, een verloren huisdier, een jongen die kan toveren, enz... De gedichten werden door Yannick Van der Speeten geënsceneerd, en in een handig scenario gegoten: 12 gedichten op maat van kinderen van de basisschool, en bestemd om door die kinderen voorgedragen of gebracht te worden op het toneel, als sketch tijdens het schoolfeest, als flashmob, enz... De leerkracht kan er meteen mee aan de slag in de les muzische vorming, maar kan er ook mee naar buiten trekken om op een openbare plaats een “KinderGedichten FlashMob” te organiseren, of waarom zou men er het grootouderfeest niet mee opvrolijken?
KinderGedichten voor het Toneel is nu beschikbaar in boekformaat (14,95 euro) en kunt u via deze link bestellen:
Het ebook (leesbaar op tablet, iPad, e-reader, maar ook gewoon op de laptop of de PC via bijvoorbeeld het gratis Calibri programma) kost slechts 9,95 euro... en  er zijn geen verzendingskosten mee gemoeid:
Gratis preview (20%) van het ebook vindt u hier:

Vzw de Scriptomanen biedt rond de KinderGedichten voor het Toneel ook workshops aan met jeugdauteur Patrick Bernauw of Yannick Van der Speeten. Zij gaan dan met deze gedichten en met kinderen van de derde graad (eventueel ook de tweede graad) aan de slag om één of meer van deze gedichten in scène te zetten. Basis kostprijs voor een workshop van ca. 2 uur met Yannick Van der Speeten is 150 euro en 0,35 euro/km. vervoer (Yannick Van der Speeten); voor “toneel spelen met Patrick Bernauw” 250 euro en 0,35 euro/km. vervoer. Voor Patrick Bernauw kan via het Vlaams Fonds voor de Letteren eventueel ook een lezingsubsidie van 100 euro verkregen worden (zolang de voorraad strekt).