Workshop voor Recyclage van Woord, Klank & Beeld (Patrick Bernauw)We maken verhalen en gedichten, en we doen dat niet alleen met woorden, maar ook in beeld en klank. We hergebruiken artikels, spreekwoorden, tekstfragmenten, audio samples, vintage kunstwerken en illustraties of andere beelden uit het publiek domein, en we brengen ze samen in een collage, in een nieuwe context. Woord en beeld gaan in symbiose of in tegenspraak met elkaar; het komt tot een clash van archaïsche en moderne taal, ideeën en begrippen. We leren werken met de interessante maar super-eenvoudige nieuwe “tools” van deze digitale tijden en gaan onze foto’s shoppen & pimpen, soundscapes creëren, videogedichten en slideshows produceren.

Vraag vrijblijvend een offerte voor een workshop met Patrick Bernauw, voor uw school of vereniging, in uw bibliotheek of organisatie (info@inter-actief.be).


Voor kinderen (10-12):

·         Een Boze Tovenaar heeft de mensen veranderd in voorwerpen, een Dolende Ridder vindt ze op zijn weg. Kinderen brengen hun favoriete strips, poppen, knuffels, oude boeken en speelgoed mee, en wij schrijven daar samen een nieuw fotostripverhaal mee, of we maken “stillevens” en zetten ze op Instagram (de videoclips komen op Vine of YouTube terecht, de soundscapes – wat men vroeger luisterspelen noemde – op Bandcamp of Soundcloud).
·         We bedenken “Wijze Spreekwoorden” en nieuwe oude “Legenden van Lagelande” (alles is daar net een tikje anders dan in de Lage Landen), we schrijven Stiftgedichten –en Verhalen door met een viltstift woorden te schrappen, of we zetten de Google Gedichten Machine aan het werk. En waarom zouden we ook niet eens op Digitale Wijs Poppenkast gaan spelen?
·         Uiteraard kunnen we ook nog lekker ouderwets ons eigen boek uitgeven via Printing On Demand (POD)… of misschien publiceren we meteen een ebook met Xinxii of Smashwords. En al dat moois kunnen we dan spelen op het schoolfeest, of tentoonstellen tijdens de Jeugdboekenweek.
Voor jongeren (12-…):
·         
      We halen “tekstsamples” uit de  “boekskes” en van het internet, uit strips en romans in oude spelling… en we schrijven daar een nieuw fotoverhaal mee, of een videoclipgedicht. Publiceren doen we op Instagram (fotomontages), Vine en Youtube (video), Bandcamp of Soundcloud (audio)… en een blog start je natuurlijk op Blogger of Tumblr.


Instagram·        We bedenken “Wijze Spreekwoorden” en nieuwe oude “Legenden van Lagelande” (alles is daar net een tikje anders dan in de Lage Landen), we schrijven Stiftgedichten –en Verhalen door met een zwarte viltstift woorden te schrappen, of we zetten de Google Gedichten Machine aan het werk… en “morfen” een of ander Vers & Vreselijk Monster met Morfo (het thema van de Jeugdboekenweek is niet voor niets: "Gevaar!").
·        
            Uiteraard kunnen we ook nog lekker ouderwets ons eigen boek uitgeven via Printing On Demand (POD)… of misschien publiceren we meteen een ebook met Xinxii of Smashwords. En al dat moois kunnen we dan spelen op het schoolfeest, of tentoonstellen tijdens de Jeugdboekenweek.


Voor volwassenen:
·         
     We halen “tekstsamples” uit de  “boekskes” en van het internet, uit strips en romans in oude spelling… en we schrijven daar een nieuw fotoverhaal mee, of een videoclipgedicht. Publiceren doen we op Instagram (fotomontages), Vine en Youtube (video), Bandcamp of Soundcloud (audio)… en een blog start je natuurlijk op Blogger of Tumblr.


·       
           
     We bedenken “Wijze Spreekwoorden” en nieuwe oude “Legenden van Lagelande” (alles is daar net een tikje anders dan in de Lage Landen), we schrijven Stiftgedichten –en Verhalen door met een zwarte viltstift woorden te schrappen, of we zetten de Google Gedichten Machine aan het werk… 

 Uiteraard kunnen we ook nog lekker ouderwets ons eigen boek uitgeven via Printing On Demand (POD)… of misschien publiceren we meteen een ebook met Xinxii of Smashwords. En al dat moois kunnen we dan spelen op het schoolfeest, of tentoonstellen tijdens de Jeugdboekenweek.·         
      
      Uiteraard kunnen we ook nog lekker ouderwets ons eigen boek uitgeven via Printing On Demand (POD)… of misschien publiceren we meteen een ebook met Smashwords.