Eerste ebook van Mieke Vanpol: "Ben je betoeterd, opa!"

Zandkasteel gebouwd door betoeterde opa van Mieke Vanpol.
De opa van Mieke Vanpol bouwt ook graag reusachtige zandkastelen!
Mieke Vanpol (°1948) werkte jarenlang als onderwijzeres en directeur van de basisschool Het Mozaïek in Beringen. Sinds 1986 heeft Mieke een vijftiental boeken geschreven, die verschenen bij uitgeverijen als Clavis, Averbode en De Eenhoorn. Ze werd bekroond met de Jacob Van Maelantprijs en verschillende keren ook door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen of Limburg. Mieke schrijft jeugd- en kinderboeken omdat ze ontroerende of spannende verhalen wil vertellen, waardoor kinderen even iemand anders kunnen zijn. Ze is gek van taal… en taal gebruiken is dan ook vaak een beetje toveren! 
Ben en zijn opa zijn dikke vrienden. Daarom vinden ze het fijn allerlei dingen samen te doen. Ook wel dingen die mama en oma niet leuk vinden. Zoals appels gappen en oma’s nieuwe hoedje op de sneeuwpop zetten. Maar Ben heeft een probleem, nu het schoolfeest nadert en hij een liedje moet zingen waar drie maal een woordje met “sch” in voorkomt… Weet opa hier ook raad bij?

“Een goed geconstrueerd verhaal qua stijl, inhoud en uitwerking,” schreef Biblion toen dit verhaal in boekvorm verscheen. “Vlotte verteltrant, afgewisseld met levendige dialogen.”
Ben je betoeterd, Opa! is het eerste ebook van Mieke Vanpol dat verschijnt bij de Scriptomanen, en waarmee een van haar oudere boeken weer beschikbaar wordt gemaakt . Volg haar digitale publicaties via deze websiteDeze mag ook.