Ga jij ook mee "in de ketel" van de Gentse Feesten?Olga is een veteraan van de grote slag bij Stalingrad. Haar hele borst hangt vol met medailles. Elk jaar trommelt men haar op voor de traditionele herdenking. Die heldenstatus zint haar echter niet en smaakt zuur in haar mond. De jaarlijkse ceremonie is wel het lievelingsmoment van haar jongere broer, die de glorie van zijn zus graag naar zich toe trekt.
Olga leeft een leven van moeten, altijd maar moeten. Maar wat wil zij eigenlijk zelf? Als ze vlak voor de 70ste herdenking en de zoveelste medaille een oude video uit haar jonge tijd vindt, breekt er iets in haar.

Kan je op je oude dag nog jezelf heruitvinden en de last van het verleden van je afschudden? "In de Ketel" is een stuk over menselijke verlangens, over dagelijkse conflicten tussen wat van ons verwacht wordt en wat we eigenlijk zelf willen. Het toont ook hoe persoonlijke ervaringen worden bijgekleurd om lekker te passen in het collectieve geheugen van een natie.

Deze tragikomische theatermonoloog van Anna Coudenys en William Peynsaert laat zich overigens ook goed lezen "in een e-boekje".Een productie van vzw de Scriptomanen, 
in een regie van William Peynsaert & Anna Coudenys
met Alja Kiseleva als Olga, 
opgevoerd in het kader van het Duivelskunstenaars-festival 
van de Theater- en Filmschool Stijn Brouns.
Fotografie: Zuzana Pištova
Muziek: Olga Mentchik 
Film & Montage: Franswa Vergucht

Zaterdag 19 juli, 20 uur. 
Zondag 20 juli, vrijdag 25 juli - 18 uur.

Toegang: 10€. 
Uitsluitend op reservatie, via het Uitbureau: