De Hamer van Thor - Ysa Pastora & Patrick Bernauw


De Nederlandse onderzoeksjournalist Karl Hammer publiceerde twee boeken over een gecodeerde partituur die naar een Nazi Schat zou leiden in het Duitse Mittenwald: De tranen van de wolf (2007) en Gezocht: Codebrekers (2012). Ene Peter Schulz bezorgde hem alle informatie over het goud van de Reichsbank en de diamanten van Hitler, bestemd om de nazi-terreurgroep Werwolf te financieren. De bergplaats was door Martin Bormann versleuteld in de partituur, en bedoeld om per koerier naar partijboekhouder Schwarz gebracht te worden.

In 2012 gaven diverse media in Nederland en Vlaanderen een ruim forum aan Karl Hammer. Hij loofde eerst een beloning van 12.000 euro uit en vervolgens van 25.000 dollar voor wie erin slaagde de code te kraken. Hammer startte zelfs een site voor de codebrekers op, maar trok zich eind 2013 zonder enige verklaring terug uit het onderzoek.

Begin 2015 werd de Belgische schrijver Patrick Bernauw benaderd door een zekere Ysa Pastora, om de website Rauna op te zetten en vier boeken te schrijven over haar Jacht op de Nazi Schat. In dit eerste boek, De Hamer van Thor, toont zij aan dat het verhaal van Hammer & Schulz pure fictie is. Maar ook dat de namen Karl Hammer en Peter Schulz, in combinatie met Werwolf, regelrecht naar ondergrondse neonazi propaganda van de NSDAP/AO leiden. 

Bovendien kraakte Ysa Pastora de code en ontdekte wat de Nazi Schat in werkelijkheid is... Een perfect Verborgen Heiligdom, want hoewel voor iedereen zichtbaar, is de Irminsul alleen herkenbaar voor wie ogen heeft om te zien... en leven en werk van Karl Hammer zo'n beetje volgt.  


Rauna-abonnement van 4 ebooks in de serie De Jacht op de Nazi Schat van Mittenwald (De Hamer van Thor, Het Mysterie van Mittenwald, Geheimen van de Runen, De Postkaart Code): €40. Je ontvangt de 4 ebooks te gelegener tijd zowel in epub als PDF.

Het eerste boek uit de reeks De Hamer van Thor, is als paperback (€21,50 - ISBN 9789462548626) en ebook (maximum €12) verkrijgbaar in de plaatselijke boekhandel én in alle online boekhandels:
Kobo (€11,90) - met gratis preview van 20%.
Apple iBook Store - met gratis preview van 20%.
Xinxii PDF (€12,00)

Inschrijven op het Rauna-abonnement kan door €40 over te schrijven op onderstaand rekeningnummer, met vermelding van je emailadres (waarbij "at" staat voor @) en "Ebook Abonnement Rauna" of een mailtje te sturen naar ebookabo@rauna.eu (je zult in dat geval een automatische bevestiging ontvangen van je abonnement).

Rekeningnummer vzw de Scriptomanen:
IBAN BE 43 0016 9362 0101
BIC GEBABEBB

Via PayPal (ebookabo €40):