De Tijdspoort van Johan Vandevelde - paperback en ebook


Rikkies leven lijkt in vele opzichten op dat van een normale twaalfjarige in het jaar 2138. Zijn vader is echter een beroemd wetenschapper die nauwelijks aandacht heeft voor zijn zoon.
Wanneer generaal Stratton het op de nieuwe, ultrageheime uitvinding van Rikkies vader heeft gemunt, duikelen Rikkie en zijn vriend Tristan in een spannend avontuur, waarbij het verleden, het heden en de toekomst van de mensheid in hun handen komen te liggen.
De Tijdspoort is de debuutroman van Johan Vandevelde en verscheen voor het eerst in 2000. Het boek werd in 2002 bekroond door de Limburgse Kinder- en Jeugdjury. Deze herwerkte uitgave verscheen eerder als ebook in de Everstory reeks van vzw de Scriptomanen en is nu ook beschikbaar als paperback in een co-productie van Scriptomanen en SolidTales:


De Tijdspoort kreeg indertijd erg lovende recensies:
Vrijzinnig Lezen:
Een vlot lezend verhaal, met verrassingselementen alom. De beschrijving van de gadgets, de reis door de tijd, het effect van die reis op de jongens die in het jaar 1999 terechtkomen. Hoe wij nog in de kinderschoenen van de technologie staan, bevooroordeeld met racisme, een wereld gekenmerkt door oorlog. Een prima boek het aankopen waard.
SF Terra:
Het is een boek wat je in een adem uitleest en geeft een leuk beeld van hoe het er in 2138 uit zou kunnen zien.
NBD / Biblion: 
Het verhaal is in een vlotte stijl geschreven, met hier en daar toekomstige (plasmawapen, androïde) uitdrukkingen.
Het ebook is beschikbaar in alle online boekhandels, waaronder ook Kobo, de Apple iBookstore en Scribd: