Het goud van Timboektoe (Guy Didelez): ebook uitgave + heruitgave van de paperback



Waargebeurde avontuurlijke ontdekkingsreizen, op zoek naar een mysterieuze stad!

Over Timboektoe, een mythische stad in het huidige Mali, deden eeuwen geleden de wildste verhalen de ronde. De ongelooflijke rijkdom van de befaamde gouden stad sprak tot de verbeelding van heel wat avonturiers en ontdekkingsreizigers. Slechts weinigen slaagden er ook echt in de wonderstad te bereiken...

De tocht door het Afrikaanse binnenland is eindeloos lang en gevaarlijk. Overal loert de dood. Kwellende dorst, onverschrokken woestijnrovers, ongenadige zon, tropische ziekten en wilde dieren maken van de schattenjacht een riskante tocht.

Stoutmoedig en met een grote dosis doorzettingsvermogen riskeren de avonturiers hun leven. Timboektoe lijkt wel vervloekt. Bijna volledig van de buitenwereld afgesloten door woestijn en moerassige gebieden. Zou de pracht en praal van de stad voor eeuwig en altijd een legende blijven?

Guy Didelez trok al eerder op expeditie 'Naar de Bronnen van de Nijl'. Als een echte avonturier blijft hij in Afrika rondreizen en onderneemt hij verschillende pogingen om het ontoegankelijke en mysterieuze Timboektoe te bereiken. Het wordt geen plezierreisje, zoveel is zeker...

Dit schreef de pers over het boek, toen het oorspronkelijk verscheen (Davidsfonds-Infodok, 2003):

Didelez koos voor een fraaie vertelwijze. Zich baserend op reisverslagen van ontdekkingsreizigers analyseert, vertelt en citeert hij. Het is een aangename keuze, want de lezer gaat als het ware mee op expeditie... Dat maakt het goud van Timboektoe tot een naslagwerk dat leest als een avonturenboek. Maar waarin de lezer ook wordt geconfronteerd met het feit dat de mensheid erg hardleers is. (www.hotel-boekenlust.nl) .

Een avonturenboek voor lezers van 11 jaar, waarbij je meegezogen wordt in de mythische wereld van Timboektoe, een stad in het verre Afrika. (KBC-krant)

Een interessant boek, vaak spannend, ook grappig (Pluizer)

Korte hoofdstukjes in een heldere taal maken er een vlot leesbaar geheel van (Pluizuit)

Het boek is verkrijgbaar als paperback en als ebook in alle online boekhandels, en dus ook bij: