Koken met Belgisch bier / Cooking With Belgian Beer (Eddy Keymolen)


Dit boek heeft vooral de bedoeling de lezer(es) te tonen dat biergerechten zich niet hoeven te beperken tot stoofvlees of konijn, hoewel ook die twee klassiekers van de vaderlandse keuken aan bod komen, net als beignetbeslag.
Bij wijze van inleiding wordt een op het eerste gezicht vrij uitgebreid, maar eigenlijk heel summier overzicht gegeven van de Belgische biersoorten. Er komen geregeld andere boeken op de markt die een encyclopedisch overzicht bieden, en het is enkel mijn bedoeling de dames en heren amateurkoks een idee te geven met welke grondstoffen ze werken. 
Misschien moet je ook een buitenlander zijn om te merken dat hier te lande het aanbod gewoonlijk al aan het raam geafficheerd wordt, dat je in de stomste boerencafé al een absoluut minimum van tien à vijftien biersoorten voorgeschoteld krijgt, dat alle biersoorten in hun eigen glas geschonken worden, en dat veel cafébazen eerst een opleiding volgen om het bier op de juiste manier te behandelen...
Eet en drink smakelijk!Koken met Belgisch bier verscheen als paperback en is verkrijgbaar in alle online boekhandels, zoals ook Bol.com Het ebook is verkrijgbaar bij o.a. Scribd, Kobo en iBookstore waar u een gratis preview kunt lezen.

Er verscheen meteen ook een Engelse vertaling in paperback, en Cooking With Belgian Beer is uiteraard eveneens verkrijgbaar als ebook.

Lees hier het uitgebreid historisch overzicht (Engels).