Het Mysterie van Mittenwald - Ysa Pastora

Vele pogingen ten spijt, slaagde niemand er in het mysterieuze document te ontcijferen, dat naar een legendarische nazischat zou leiden. Dit boek toont u stapsgewijze hoe de ingenieuze code in elkaar steekt, en waaruit de schat bestaat...



In 2012 publiceerde onderzoeksjournalist Karl Hammer voor de tweede keer een gecodeerd document, dat de bergplaats zou aanduiden van goud en de persoonlijke diamanten van Adolf Hitler. Aan het eind van WOII werden deze kostbaarheden verstopt, ter financiering van een nazi terreurorganisatie. Een legeraalmoezenier smokkelde het document Berlijn uit, maar het bereikte de eindbestemming niet. Zo beweerde althans Karl Hammer in de boeken die hij aan het onderwerp wijdde. 

Vele pogingen ten spijt, sommige breed uitgemeten in de landelijke media, slaagde niemand er in het mysterieuze document te ontcijferen. Tot nu! Wat begon als een intrigerende jacht op een legendarische schat veranderde echter gaandeweg in iets veel onheilspellender. 

Nadat het Belgisch-Nederlands-Slowaakse onderzoekscollectief Ysa Pastora in De Hamer van Thor reeds schoon schip maakte met het verhaal van Karl Hammer, wordt nu een nieuwe stap gezet. In dit boek toont Ysa Pastora aan hoe de ingenieuze code in elkaar steekt, waaruit de schat werkelijk bestaat en waar u ze kunt vinden. Een fascinerende zoektocht, waarin duidelijk wordt dat het verleden nog niet helemaal geschiedenis geworden is...

Het Mysterie van Mittenwald is op dit moment alleen verkrijgbaar als ebook/PDF in het Rauna abonnement (40 euro), en als paperback in alle online boekhandels, zoals Standaard Boekhandel in België, of Bruna  en Libris in Nederland. Het werk kan ook besteld worden bij uw plaatselijke boekhandel, met ISBN nummer 9789463188975.

En uiteraard bij het POD-platform mijnbestseller.nl of Bol.com: