Jaarwerk MMXV van de Vereniging van West-Vlaamse Schrijvers (VWS)De Vereniging van West-Vlaamse Schrijvers (VWS) publiceerde als literaire vereniging tussen 1961 en 2014 het tijdschrift VWS-cahiers, waarin telkens een West-Vlaams publicist werd belicht. Er verschenen 283 nummers. Na het wegvallen van de provinciale subsidie gooit de vereniging het in 2015 over een andere boeg. Voortaan verschijnt elk jaar Jaarwerk, een uitvoerig boek met originele bijdragen over de West-Vlaamse literatuur. Zo werkt VWS verder  aan de uitbouw van de Bibliotheek van de West-Vlaamse letteren, een uniek project in het Vlaamse letterenlandschap.

JAARWERK MMXV, het eerste jaarboek in een hopelijk lange reeks, is zonet verschenen. In dit lijvige werk (208 blz) wordt in vijftien bijdragen de West-Vlaamse literatuur 2014-2015 in heel brede diversiteit belicht.

JAARWERK MMXV wordt in samenwerking met het stadsbestuur van Tielt voorgesteld tijdens een literaire ontmoeting op zondag 22 november 2015 (10.30u) in Huis Mulle de Terschueren, Ieperstraat 42, 8700 Tielt. Tijdens deze bijeenkomst wordt een eerste VWS-prijs toegekend en uitgereikt aan dichter Walter Haesaert.

Het boek is in een paperback-uitgave van vzw de Scriptomanen verkrijgbaar bij VWS (janbonneure@skynet.be) en bij de boekhandel.