Het Fortuin van de Bourbons - fotothriller/moordspel van Patrick Bernauw & Marc Borms in Orval


Tussen de puinen van de oude abdij van Orval werd het lijk gevonden van Paul Schoeman. Hij was de producent van een serie televisiedocumentaires over Mysterieus België, en werkte aan een aflevering gebaseerd op de historische faction thriller van Patrick Bernauw, "Nostradamus in Orval". Hierin wordt gezegd dat de profetieën van de beroemde ziener in feite een code zouden bevatten die naar het fortuin van de Bourbons leidt: de oorlogskas van Lodewijk XVI tijdens de Franse Revolutie. 


De politie slaagde er niet in het raadsel op te lossen, en Patrick Bernauw trok zelf op onderzoek, samen met fotograaf Marc Borms. Met het moorddossier dat zij samenstelden, in de vorm van een fotoroman (paperback), kun jij nu ook zelf als een echte detective proberen het mysterie op te lossen - zowel dat van de moord als de vindplaats van de Schat van Orval. 

Speel het moordspel thuis, individueel of in teamverband, of op locatie in de Belgische en Franse Ardennen: van Florenville en Orval tot Montmédy. Het enige dat je nodig hebt, is per speler of per detective team, dit moorddossier. De pagina's met de Oplossingen kun je dichtplakken en verzegelen tot het Moment van de Waarheid aangebroken is. Het Fortuin van de Bourbons is ook beschikbaar als ebook (PDF), zodat je het kunt lezen/bekijken op tablet of iPad, of zelf kunt printen: