In het teken van de Ram - historische jeugdroman van Patrick Bernauw & Guy Didelez herdrukt


Een waar gebeurde historische roman over de joodse helderziende Erik Jan Hanussen, die Adolf Hitler leerde spreken in het openbaar, zijn doorbraak voorspelde... en in maart 1933 werd vermoord door de nazi's.


Erik Jan Hanussen, een joodse helderziende en astroloog, verdwijnt op de avond van 10 maart 1933. De zoektocht van zijn dochter Hannah confronteert het meisje met de ontnuchterende vraag wie haar vader werkelijk was. Hanussen blijkt Adolf Hitler namelijk goed gekend te hebben... Volgens sommige historici leidde de fascinerende illusionist Hanussen de Führer op tot redenaar, en voorspelde hij ook diens doorbraak.

Deze meesterlijk opgebouwde en ongemeen spannende historische roman vormde voor het schrijversduo Patrick Bernauw & Guy Didelez het boek van de doorbraak. In het teken van de Ram werd in eigen land bekroond met de Prijs Knokke-Heist Beste Jeugdboek 1996, de Duitse vertaling het jaar daarop met de prestigieuze Eule des Monats. Het boek werd ook vertaald in het Spaans, Noors en Italiaans.

Deze historische thriller werd even graag door volwassenen als jongeren (13+) gelezen. Nadat het verhaal van Erik Jan Hanussen en zijn dochter een hele tijd alleen als ebook beschikbaar is geweest, verschijnt nu eindelijk, twintig jaar na de eerste uitgave, een herdruk als paperback.