Rudy Vandekerckhove debuteert met roman "Het menselijk surplus"

Cover ebook:
M. Waey, De Schrijver in de Wolken – Percipi est esse?


De mens is een uniek, perfect onvolmaakt wezen. En omdat er een roman schuilt in ieder van ons, is dit het verhaal van Marius Waey. In een lineair opgebouwd docudrama vertellen zijn tweelingzus Sylvia, zijn ouders, familie, vrienden en bekenden over het leven en de tijden van deze gekneusde ziel, over zijn ondeugden en zijn gaven. 

Dit is het relaas van iemand die liefst anoniem wilde blijven. Waarom moest dit boek er dan komen? Omdat een mens is wat de ander van hem maakt? Wie kan en mag oordelen hoe goed je rol in de film van je leven past? Al te vaak helt de balans van het leven over naar het menselijk tekort; soms levert het toeval de aanzet voor een surplus…


Omslagillustratie cover: M. Waey, Percipi est esse? 
Een realisatie van @LJ, met toestemming van de familie L. uit Wortegem.


Het menselijk surplus is ook een roman over boeken.  Herkenbaar, grappig, verrassend…  Een pleidooi voor anekdotiek.  Een rijk boek dat je twee maal kunt lezen: een eerste keer om je door het verhaal te laten meeslepen.  Een tweede keer om te speuren naar de vele verwijzingen.


Schrams Hofsteetje in Vosseslag, kunstenaar onbekend. 
De inspiratiebron voor een belangrijk decor in dit boek. 


Rudy Vandekerckhove (Brugge, 1965) nam in zijn laatste jaar aan de middelbare school deel aan een poëziewedstrijd voor de jeugd en ontving, net als Marius Waey, een aanmoedigingsbrief.  
Het menselijk surplus is het literair debuut van deze herfstbloeier.

De paperback (356 blz. - € 22,50) kan besteld worden bij uw plaatselijke boekhandel (ISBN 978-94-6266-220-9) en online, bij o.a. Standaard Boekhandel.

Het ebook kan besteld worden via o.a. Kobo, Apple iBookstore en Bol.com:


Lees enkele hoofdstukken gratis via Scribd:

Het menselijk surplus by Draft2Digital