De reeks Na het Licht van Johan Vandevelde wordt herdrukt!


In de loop van de eenentwintigste eeuw draait een conflict uit op een globale kernoorlog, die de hele wereld verwoest en 60% van de mensheid uitroeit.
De Na het Licht reeks speelt zich honderd jaar later af en vertelt de avonturen van Boran, een jongen, die samen met zijn moeder in een oude truck rondzwerft door de dorre woestijnlanden en de verwoeste steden van wat eens Europa was. In deel 1 valt Borans moeder in handen van de wreedaardige bende van de Cycloop. Boran sluit vriendschap met Mattia, een jonge zwerver, met als enige metgezel een gemuteerde wasbeer, Bliksem. Samen gaan ze achter de bende aan in de hoop Borans moeder te kunnen bevrijden voordat ze de Cycloop vertelt wat hij weten wil. Het is slechts het begin van een reeks razendspannende avonturen, waarbij er meer dan eens gevochten moet worden op leven en dood. Niettemin dragen deze boeken een ontzettend belangrijke boodschap met zich mee: altijd en overal zal echte vriendschap zegevieren.

Na het Licht verscheen voor het eerst in 2003 en werd in 2005 bekroond door de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Bij vzw de Scriptomanen, in een samenwerkingsverband met vzw Solid Tales, verschijnt de hele reeks nu als ebook... en wordt ze ook herdrukt in paperback. De boeken kunnen besteld worden in de plaatselijke boekhandel, zijn in alle online boekhandels verkrijgbaar... en je kunt ze ook rechtstreeks bij de auteur aanschaffen.



Na het Licht 1 - De Cycloop
Honderd jaar na een wereldwijde kernoorlog is de aarde een dorre woestenij van zand en ruïnes, waar drinkwater meer waard is dan een mensenleven. De elfjarige Boran en zijn moeder Nalea trekken in een oude truck doorheen het verwoeste Europa op zoek naar water. Na een kort verblijf in een uitspanning draagt Nalea een geheim bij zich dat ze zelfs niet met haar eigen zoon wil delen. Wanneer ze in een hinderlaag vallen en Borans moeder gevangen wordt genomen door de wreedaardige piratenbende van de Cycloop, blijft Boran gewond achter in de woestijn. Het is de jonge zwerver Mattia die hem het leven redt en samen besluiten ze op zoek te gaan naar Borans moeder voordat ze de Cycloop vertelt wat hij weten wil...

Dit spannende en in alle opzichten ongewone avonturenverhaal werd in 2005 bekroond door de Kinder- en Jeugdjury.

Paperback Na het Licht 1 - De CycloopComing Soon...


Na het Licht 2 - De nieuwe veroveraars
In de eenentwintigste eeuw roeit een kernoorlog bijna de hele mensheid uit. Honderd jaar later moeten de afstammelingen van de weinige overlevenden elke dag weer vechten voor hun leven. Voor de twaalfjarige Boran is het vechten voorbij nu ze de legendarische ontziltingsinstallatie van Westereind hebben gevonden.
Maar Borans vriend Mattia is er niet gelukkig. Hij zwerft al zijn hele leven en voelt het opnieuw kriebelen. Hoewel Boran er alles aan doet om hem op andere gedachten te brengen, is Mattia in het holst van de nacht ineens vertrokken. Boran gaat zijn bloedbroeder achterna en voor beide jongens begint een ongelooflijk avontuur dat hen over de helft van de verwoeste aardbol zal voeren, een onbekend lot tegemoet...

Na het Licht 2 – De nieuwe veroveraars...het langverwachte vervolg op Na het Licht, in 2005 bekroond door de Kinder- en Jeugdjury.

Na het Licht 3 - Kinderen van de Adelaar
Honderd jaar na een kernoorlog, ligt de beschaving in puin. Boran, Mattia en Aura zijn nog steeds aan boord van het luxe-cruiseschip Nautilus onderweg naar Oceanië, het mythische continent dat gespaard zou gebleven zijn van de oorlog. Maar de avonturen in New York hebben een zware tol geëist. Mattia zit in de cel, beschuldigd van het aanstoken van de gevechten. Bovendien is de bemanning flink uitgedund, zijn de voedselvoorraden verloren gegaan en tot overmaat van ramp zijn ze nu gedwongen om Zuidwaarts te varen en door het Panamakanaal naar Oceanië. Een lange en gevaarlijke tocht, die nog eens veel mensenlevens zou kosten. Maar wanneer de waarheid over de Kapitein aan het licht komt, broeit er muiterij onder een deel van de bemanning. Veel sneller dan verwacht valt de drijvende stad in handen van de woeste Chipper. De gevolgen zijn niet te overzien...

Met zijn visuele en vlotte stijl is het sluitstuk van de Na het Licht trilogie ook meteen het spannendste boek uit de reeks, waarvan het eerste deel in 2005 bekroond werd door de Kinder- en Jeugdjury.