Een Gids voor Utopia - de Zwette Maan‘Laten wij dan samen het verhaal schrijven van een vrijhaven voor kunsten & letteren, een droom die vorm heeft aangenomen in uw realiteit. Laten wij aan de hand van literaire teksten, gebundeld in een proeve van boekdrukkunst, samen op wandel gaan door een imaginaire – en aldus Utopische – Aloude Kaiserlycke Stede tot Aelst, waar de verbeelding vrij spel heeft. Want het is de fictie van onze fantasie die de werkelijkheid maakt tot wat zij is: een fantastische paradox.’

Het resultaat is het eindwerk van de afdeling Literaire Creatie, Academie voor Podiumkunsten Aalst, jaargang 2017-2018. Een literaire wandelgids door de vierde dimensie van Utopisch Aalst, aan de hand van het Literair Creatief Collectief de Zwette Maan: Patrick Bernauw (docent), Nele Bruynooghe, Wannes De Craene, Glenn Govaert, Leslie Hubrechts, Matthias Roggen, Yoline Van De Keere, Jana Van Der Fraenen, Kim Watté. Startpunt is de Looyerij, gelegen aan de mythische Kapellekensbaan van Louis Paul Boon, en het eindpunt is het standbeeld van de Zwette Maan.

O ja, de Zwette Maan (vertaald: de Zwarte Man) is in Aalst de bijnaam van Dirk Martens, de eerste drukker en uitgever van de Utopia van Thomas More.
Het boek Een Gids voor Utopia kost in de winkel 18€, maar tot en met 10 juni 2018 kunt u voorintekenen aan de prijs van 15€ - te betalen aan een lid van de Zwette Maan, of door storting op onderstaand rekeningnummer van vzw de Scriptomanen met de vermelding “Een Gids voor Utopia” :

IBAN BE 43 0016 9362 0101
BIC GEBABEBB

Het boek zal vervolgens bezorgd worden door een lid van de Zwette Maan, maar u kunt het ook ophalen in het kader van een Mystery Event op woensdag 13 en 20 juni 2018 om 20 uur. Wie over een boek beschikt, kan dit event samen met een partner naar keuze gratis meemaken. Reserveren is wel verplicht: via uw contact bij de Zwette Maan of met een mailtje naar utopia@teambuildings.eu