maandag 1 april 2019

Verhalen van Ivo Creyne: Onder het dak van de wereldTien verhalen hebben zich aan de schrijver opgedrongen. Een klare kijk en een luisterend oor: meer was er niet nodig om de vonk op het papier te laten overslaan. In Onder het dak van de wereld staan de personages centraal. Het zijn stuk voor stuk eenlingen, aparte zielen, warrige dolers en dromers. Het is een verzameling rare snuiters, een door lust voortgedreven groepje vorsers van het leven, een ode aan de buitenissigheid. Het magische is aanwezig in een op instorten staand veilinghuis, in de tuin van een achtennegentigjarige, en op een kerkhof met beukenbomen, ergens in Vlaanderen. Het gaat over een schizofreen cafébezoek, over een dertiger met uitstelgedrag, over obsessief vrouwen schaduwen en net niet tegen de lamp lopen. En ondertussen, daarboven, kijkt de brandend actuele zon genadeloos toe, over de schouders van de verhalen, naar de gedragingen van het volk.

Ivo Creyne (Lokeren, 1982) werpt zijn tweede boreling met het slijm van de bevalling nog op de verlostafel. Levensecht en wonderbaarlijk, plakkerig beklijvend, immer ontegensprekelijk voelbaar. In 2018 bracht hij, eveneens bij vzw De Scriptomanen, het wielerverhaal Kasseibrand uit.


Ivo Creyne & Uitgeverij vzw de Scriptomanen,

met medewerking van de cultuurraad Lokeren,

nodigen u van harte uit op zaterdag 25 mei om 17 uur

in  café Bonaparte, Schoolstraat 30, Lokeren


op de voorstelling van zijn verhalenbundel.Vanaf vandaag kunt u voorintekenen op de bundel aan het gunsttarief van 16 € wanneer u het boek ophaalt op de voorstelling van de bundel of, na afspraak, bij de auteur zelf. In de boekhandel kost het boek 18 €.
Stuur een mailtje naar creyne@inter-actief.be met duidelijke vermelding van uw NAAM en VOORNAAM, POSTADRES en TELEFOON of MOBIEL NUMMER en uw bestelling.

Vermeld in de mail duidelijk wat van toepassing is:
° Ik haal het boek op bij de voorstelling op 25 mei in café Bonaparte.
° Ik haal het boek op bij de auteur, na afspraak.

Schrijf voor 10 mei 2019 16 € over op het rekeningnummer van Uitgeverij vzw de Scriptomanen als u het boek komt ophalen op de boekvoorstelling of na afspraak bij de auteur, 20 €  als het boek dient opgestuurd met de post.

Het rekeningnummer van Uitgeverij vzw de Scriptomanen is:  
IBAN BE 43 0016 9362 0101 - BIC GEBABEBB 
(BNP Paribas Fortis, Hogeweg – Erembodegem)

Zodra u een mailtje hebt gestuurd en de betaling is afgerond, reserveren wij voor u een gesigneerd exemplaar. U zal op uw mailtje ook een automatisch antwoord ontvangen waarin de voorintekening wordt bevestigd. Let wel, de voorintekening wordt pas van kracht als de betaling is gebeurd vóór 10 mei 2019. Daarna geldt de boekhandelsprijs van 18 €.

Mysterieus België Podcast