De dwaalwereld van Saralinde - jeugdroman van Linda Van Mieghem


Het is zomervakantie, Saralindes ouders maken een reportage over de vernietiging van het Panamese oerwoud. Saralinde blijft achter in hun afgelegen landhuis met tante Jasperina. Ze voelt zich in de steek gelaten. De enige met wie ze kan praten, is haar inbeeldvriendje Linus. Ze trekt zich meer en meer terug in de Dwaalwereld in haar hoofd, die zoveel interessanter lijkt dan de echte wereld.
Na een val uit de schommel belandt ze samen met Linus op het dek van De Reis naar Ergens, een prachtig zeilschip, zo weggeplukt uit een piratenfilm. Ze maakt kennis met de wat verfomfaaide kapitein Knorhaan, Vidal de Kristalkijker met zijn grijnzende kater Sneeuw, Awilda de zeeroofster die de leiding heeft over de scheepsratten en de exotische dieren die teruggebracht worden naar hun eiland van herkomst. Hun reis over de Atlantische en Stille Oceaan brengt hen op prachtige plekken, maar confronteert hen ook met de vervuiling van de oceaan, en de ravage die plastic aanricht bij zeedieren.
Hoe langer de reis duurt, hoe meer Saralinde worstelt met de vraag voor welke van haar twee werelden ze uiteindelijk zal kiezen…

Project Dwaalwereld
De auteursopbrengst van De Dwaalwereld van Saralinde wordt gebruikt voor kleinschalige groene projecten. Dit boek maakt deel uit van een actie van Grootouders voor het Klimaat, in samenwerking met allerlei organisaties en sympathisanten. Grootouders en kleinkinderen gaan zij aan zij voor natuuruitbreiding en biodiversiteit, om milieubewustzijn en liefde voor de natuur een extra impuls te geven.

Meer informatie over Grootouders voor het Klimaat op hun website of specifiek over dit project via de mail: dwaalwereld apenstaartje grootoudersvoorhetklimaat.be. En op onze Scriptomanen pagina verzamelen we recensies, achtergrondinfomatie, webinars en nog veel meer.


Linda Van Mieghem (Antwerpen, 1948)
… is met dit fantasierijke verhaal over respect voor onze Aarde, vriendschap en de zoektocht naar identiteit niet aan haar proefstuk toe. Deze schrijfster en kunstenares publiceerde een zestigtal boeken en boekjes voor kinderen en jongeren, werd o.a. een paar keer bekroond door de Kinder- en Jeugdjury, en haar werk werd vertaald in het Frans, Duits, Noors, Deens en Servisch.

Bestellen / Groepsaankopen:

Iedereen kan Grootouders voor het Klimaat financieel ondersteunen door een groepsaankoop te doen van minimum 10 exemplaren, aan €18 per exemplaar (€20 in de boekhandel). In dat geval ontvangt Grootouders voor het Klimaat €6 per correct en binnen de gestelde termijn betaald exemplaar.

De organisator die een actie of evenement plant, bestelt vooraf een aantal boeken met een minimum van 10 exemplaren. De boeken worden gratis geleverd op het overeengekomen afhaalpunt. Bestelde exemplaren kunnen niet teruggezonden worden. Een nadeel is dat de persoon die de bestelling plaatst, eerst het bedrag zelf overschrijft op de rekening van de uitgeverij en pas nadien het geld van de uiteindelijke kopers ontvangt. Dit kan opgevangen worden als de kopers vooraf betalen aan de organisator van de groepsaankoop.

De boeken worden rechtstreeks bij de uitgever besteld met een e-mail naar:

dwaalwereld@inter-actief.be

De betaling gebeurt zo vlug mogelijk na de mail met de nodige informatie. Zodra dat in orde is, worden de boeken gedrukt. Er geldt de verminderde prijs van € 18. Houd er rekening mee dat de levertermijn tot 4 weken kan duren. Bestel en betaal dus tijdig.

De uitgever heeft volgende gegevens van de organisator nodig:

  • Naam
  • Adres van de rekeninghouder (organisator) die de overschrijving doet
  • E-mailadres
  • Telefoon
  • Naam en adres van het leveringspunt
  • Aantal gewenste exemplaren van De dwaalwereld van Saralinde

De aankoop wordt gestort op het rekeningnummer van de uitgeverij 

vzw de Scriptomanen, Brusselbaan 296, 9329 Erembodegem 

– IBAN BE 43 0016 9362 0101 – BIC GEBABEBB 

– Met vermelding: ‘Dwaalwereld’

De koper wordt verwittigd wanneer hij zijn exemplaar kan afhalen op het afgesproken adres. De organisator kan de boeken ook zelf bij de klanten bezorgen, ze opsturen (mits extra portkosten) of ze verkopen bij een of ander evenement.

NOTA: Houd er rekening mee dat de leveringen soms niet in een keer gebeuren, maar dat er nog exemplaren kunnen nakomen. Het is daarom nodig het aantal geleverde boeken goed bij te houden en de leveringsbonnen te bewaren.

Er zal in de loop van september 2020 ook een individuele aankoop (1-9 exemplaren) kunnen gebeuren via de promotiepagina van Grootouders voor het Klimaat