Pelléas en Mélisande - roman van Patrick Bernauw naar toneelstuk van Maurice Maeterlinck

 

Maurice Maeterlinck (1862-1949) was een Gentenaar die in het Frans schreef. In 1911 werd hij de enige Belgische Nobelprijswinnaar Literatuur tot nu toe. Zijn toneelstukken werden over de hele wereld opgevoerd, zijn essayistische boeken groeiden uit tot regelrechte bestsellers en ook zijn poëzie werd zeer gesmaakt.
''Pelléas en Mélisande'' is misschien wel zijn bekendste werk, o.a. door de operabewerking van Claude Debussy. Het is een symbolistisch sprookje dat speelt in een vaag middeleeuwse wereld, een Vlaanderen dat we ook kennen uit de sagen en de legenden. Prins Golaud verdwaalt tijdens de jacht in het woud en treft bij een bron de mysterieuze Mélisande aan. Hij ontfermt zich over haar, en huwt haar... maar tussen Mélisande en zijn halfbroer Pelléas bloeit al gauw een fatale genegenheid op, een dodelijke zielsverwantschap...
Patrick Bernauw is al ruim een kwarteeuw in de ban van Maeterlinck. Hij hertaalde en bewerkte het beroemde toneelstuk tot een korte, poëtische roman die wij nu als ''fantasy'' zouden kunnen bestempelen.


Maurice Maeterlinck & Patrick Bernauw
Pelléas en Mélisande
Maurice Maeterlinck was een Vlaams auteur die in het Frans schreef, de enige Belgische Nobelprijswinnaar Literatuur ooit. Zijn bekendste toneelwerk, "Pelléas en Mélisande", werd door Patrick Bernauw bewerkt tot een korte poëtische fantasy roman.
€17,51 Paperback