Luisterboek / stadsspel: De Eenhoorn van HerkenrodeAimé Duporte, een lid van het geheimzinnige en ook zeer geheime Genootschap van de Eenhoorn, nodigt schattenjagers en teams van schattenjagers uit samen met hem een poging te ondernemen om de magische hoorn te vinden, die het eeuwige leven geeft. Onderzoekers zijn het erover eens dat de mythische eenhoorn ooit echt heeft bestaan, en dat het laatste exemplaar in de abdij van Herkenrode werd gesignaleerd. Maar waar moeten we zijn stoffelijke resten nu zoeken? En wie heeft zich meester gemaakt over de magische hoorn en heeft nu het eeuwig leven? Het stadsspel De Eenhoorn van Herkenrode kan georganiseerd worden met als centrale locatie de abdij van Herkenrode, maar ook op een traject tussen de abdij van Herkenrode en de Grote Markt van Hasselt (= een kleine 7 kilometer)... en wie dat wil, kan het ook online spelen, vanuit het eigen kot.

De organisator van het stadsspel stuurt een mailtje aan info@stadsspel.be en vertelt wanneer hij/zij het spel wil organiseren, en met hoeveel deelnemers. Wenst u een beroep te doen op auteur en performer Patrick Bernauw als spelleider en voor de praktische organisatie van het spel, dan zal er een offerte opgemaakt worden. De prijs is in dat geval afhankelijk van het aantal deelnemers, de manier waarop u het spel wil spelen (online of op locatie) en de datum. Wenst u het spel zelf te organiseren met een eigen spelleiding, dan schrijft u 30€ over op het rekeningnummer van vzw de Scriptomanen: 

IBAN BE 43 0016 9362 0101 - BIC GEBABEBB

Vervolgens ontvangt u dan via de mail een handleiding bij het spel, voor de organisatie/spelleiding. Dit bevat een lijstje met Opdrachten (en puntentelling), een lijstje met Oplossingen en een geheim mailadres waar u de resultaten van een praktisch-creatieve teambuilding proef heen moet sturen, onder de vorm van een foto (jpg) en eventueel ook een geluidsopname (MP3). 

Het spel wordt gespeeld aan de hand van dit album van Audio Theater: De Eenhoorn van Herkenrode. U vindt er alle muziek en geluidsopnames die u nodig hebt om het spel te spelen, en die vernoemd worden of verwerkt zijn in de podcast. 

Hier vindt u het hele verhaal in een handig podcast formaat:


 


Op deze webpagina treft u dan weer een paar foto's aan die van het grootste belang zijn om de opdrachten tot een goed einde te brengen. Zoals bijvoorbeeld een foto van de beruchte Rebus Duporte...


Patrick Bernauw tekende voor het scenario van het stadsspel De Eenhoorn van Herkenrode. Hij nam ook de rol van Aimé Duporte voor zijn rekening. Hilde Lieten fungeerde als presentatrice in de podcast. Antoine Derksen stond in voor de montage en voor de eenhoornige foto's. En Fernand Bernauw leverde geluidseffecten en muziek aan. Er werd ook gebruik gemaakt van muziek van purple-planet.com (Emotional Epic Trailer en Gothic Horror).