De Boeken van Baukis - Inge Scheynen (paperback, ebook, podcast)In het huis van de vooraanstaande Athener Peteos heerste al dagen een zenuwachtige drukte. Het uur dat zijn mooie jonge vrouw Leda voor een opvolger zou zorgen, kwam steeds naderbij… 

Peteos heeft grote plannen voor zijn zoon, maar deze betekenen niets in de ogen van de machtige oppergodin Hera. Zij koestert haar eigen plannen… niet voor een zoon, maar voor een dochter. Wanneer Peteos Hera’s droom onbewust verstoort, sleurt hij zijn gezin mee in de afgrond van haar wraak. Het kleine meisje Baukis, eens Hera’s uitverkoren stervelingetje, vermag niets tegen de toorn van de hemelkoningin. Zelfs de geduchte godinnen van de jacht en van de strijd, Artemis en Athena, kunnen haar niet lang beschermen. Zal de godin van de liefde, eeuwig glimlachende Aphrodite, slagen waar zij faalden? 

Voor haar eerste kinderboek, Kleine Bobo, ontving Inge Scheynen (°1969) in 2003 de prijs van de Kinder- en Jeugdjury. Inge is historica van opleiding en gefascineerd door het antieke Griekenland. Geïnspireerd door de mythe van Philemon en Baukis, schreef ze een historische fantasyroman waarin de Oudheid tot leven komt. Ontdek de kleurrijke beschavingen van Athene en Sparta, maak kennis met de goden en beleef de gouden eeuw van Perikles alsof je er zelf bij was.

De Boeken van Baukis van Inge Scheynen is verkrijgbaar als ebook bij Bol/Kobo en in diverse andere webshops

De paperback is beschikbaar bij Bol en in alle online en plaatselijke boekhandels. 

Meer info over het boek en het grotere project waarbinnen het kadert op de website De Wereld van Baukis.

Specifiek voor het onderwijs maakten wij de podcast De Boeken van Baukis, te beluisteren via Spotify, Apple & Google Podcast enz... en ook via het Spreaker platform: