Jaarwerk MMXXII - Vereniging van West-Vlaamse schrijvers (VWS)

 ‘Jaarwerk MMXXII’, het achtste jaarboek van de Vereniging van West-Vlaamse Schrijvers (VWS), presenteert negen originele bijdragen over diverse aspecten van de hedendaagse literatuur. Je leest een tekst over de recente jeugdliteratuur, over een misdaadauteur, over het literaire werk van een jonge schrijfster, een kennismaking met blog- en Facebookauteurs, een nieuwe lectuur van een cultroman uit de jaren 80 en een kennismaking met een auteur die zich niet in genres laat vatten.

Klara-presentator, dichter en publicist Bart Stouten opent dit Jaarwerk met een gelegenheidstekst over zijn (en onze?) weerstand, haat en liefde voor poëzie. Vertaler, dichter en bloemlezer Bart Vonck ontvangt in 2022 de VWS-prijs. Alain Delmotte en Herlinda Vekemans belichten recent werk van Vonck in twee uitvoerige artikelen. 

Met dit achtste jaarboek schrijft VWS onverpoosd verder aan de Bibliotheek van de West-Vlaamse letteren. Jaarwerk MMXXII is verkrijgbaar als paperback bij uw plaatselijke boekhandel, of online via o.a. Bookspot of Bol.