Met een munt van Alfred - roman van Carl Cauwenbergh


 

Op een strand aan de Franse Opaalkust vinden twee jonge migranten een beurs met gouden munten. Met die vondst willen Kazi en Amadi hun clandestiene overtocht van Calais naar Engeland betalen. Bram, een reporter van een Belgisch kustkrantje, hoopt de twee broers te interviewen. Een fenomenaal artikel over goud kan zijn journalistieke doorbraak betekenen. Maar Bram verzeilt in een moeilijke zoektocht. Wiens kop staat op die gouden munten? En waarom vindt hij niets over deze munten op het internet? Bram belandt in een ver verleden, bij het onopgeloste mysterie rond de dood van Alfred Loewenstein, de schatrijke bankier die in 1928 boven het Kanaal uit zijn vliegtuig viel... 

Ondertussen proberen Kazi en Amadi zo snel mogelijk het Kanaal over te geraken. De Belgisch-Franse kust is mooi maar onveilig voor hen. Zonder humanitaire steun van een Frans hulpcentrum zouden ze niet overleven in hun tentenkamp. Ze moeten de oversteek wagen… een levensgevaarlijke gok. 

Deze roman van Carl Cauwenbergh kwam tot stand in het kader van een opdracht in de cursus creatief schrijven aan het Conservatorium van Mechelen. "Doe iets met het Loewenstein Mysterie!" luidde de opdracht van docent Patrick Bernauw. 

Met een munt van Alfred werd gepubliceerd ter gelegenheid van DKO-Dag 2023 en kan besteld worden in de plaatselijke en online boekhandel, maar ook hier:



Carl Cauwenbergh
Met een munt van Alfred
Deze roman van Carl Cauwenbergh is het resultaat van een opdracht in de cursus creatief schrijven aan het Conservatorium van Mechelen: doe iets met de mysterieuze dood van bankier Alfred Loewenstein, die in 1928 boven het Kanaal uit zijn vliegtuig viel...
€20,00 Paperback