Alice in Utopia - jaarboek schrijversklassen Academie voor Podiumkunsten Aalst

 Vijftien schrijvers presenteren zich ook dit jaar weer in een bundel met hun beste literaire teksten, geproduceerd in de cursus creatief schrijven aan de Academie voor Podiumkunsten in Aalst, jaargang 2022-2023. Zij kozen het ruime sop onder het fabelachtige gesternte van Alice in Wonderland, en omdat hun schip is aangemeerd in de haven van Utopia, lag de titel van deze bloemlezing voor de hand. Maar u zult hier niet alleen wonderbaarlijke bijdragen vinden, geïnspireerd door Alice. Een andere rode draad vormde 'een tuin van troost', een website rond de helende kracht van de natuur. En de illustraties werden ook door deze woordkunstenaars gemaakt, met behulp van artificiële intelligentie. ChatGPT moest het dan weer afleggen tegen de menselijke schrijvers, toen docent Patrick Bernauw aan AI én aan zijn cursisten eenzelfde opdracht gaf.

In deze bloemlezing zijn teksten opgenomen van Kyra De Backer, Katrien Dierick, Joachim Ferier, Rita Laureys, Hilde Schockaert, Vera Steenput, Lili Vanden Wijngaert, Jana Van Der Fraenen, Ellen Van de Velde, Jos Van Dorpe, Anna van Ro, Veerle Van Vaerenbergh, Rik Verlé, Anke Verleysen en Louise Vissenaekens. Redactie: Patrick Bernauw.
Het boek is verkrijgbaar in iedere boekhandel, zowel plaatselijk als online (ISBN 9789403674360) aan 22 euro, of via de webwinkel van de schrijversklassen.