Het Ware Verhaal van Calamity Jane - een luisterboek van Patrick Bernauw

 


Deze luisterboek-musical op teksten van Patrick Bernauw & Guy Didelez en muziek van Fernand Bernauw vertelt het 'ware verhaal' van de legendarische heldin, tevens grootste leugenares van het Woeste Wilde Westen: Calamity Jane. Aan een relatie met Wild Bill Hickock - nog zo'n mythe uit de Far West - hield zij een dochter over. Zijn devies luidde dan ook: 'Eerst schieten en dan pas vragen stellen.' Calamity Jane en Wild Bill Hickock stonden Janey af voor adoptie aan een rijke Engelse koopvaardijkapitein, om het meisje een beschaafde opvoeding te geven, ver weg van het Woeste Wilde Westen, de zware jongens en de lichte meisjes, de outlaws en de desperado's. Nadat Wild Bill Hickock werd omgelegd tijdens het pokerspel, wilde Calamity Jane haar dochter terug, maar zou die dochter haar onwaarschijnlijke moeder nog aanvaarden? 

Gebaseerd op historische gegevens, gebracht met een ferme snuif humor en een fikse dosis ambiance muziek (country, folk, rock, blues)... een onvervalste western in het Nederlands! 

Verteller: Patrick Bernauw. Zang: Fré Schollaert (Calamity Jane), Ann Devuyst, Luc Borms. Productie: Compagnie de Ballade, vzw de Scriptomanen. Dit luisterboek is opgedragen aan Fré Schollaert (1959-2021), die drie jaar lang gestalte gaf aan Calamity Jane in de versie waarmee Compagnie de Ballade vanaf 1998 door Vlaanderen toerde.

Het luisterboek is te verkrijgen o.a. bij Bol.com of Luisterrijk en zit ook in je Storytel abonnement. Je kunt het bovendien rechtstreeks bestellen (9,99€) bij vzw de Scriptomanen, door een mailtje te sturen naar luisterboek@inter-actief.be 

En je kunt het ten slotte gratis maar niet reclamevrij beluisteren op de podcast Ware Misdaad: