Oilsjterse Verrozjelkes - luisterboek van Veerle Van Vaerenbergh & Co.Je kent Aalst, zeg je? Ken je dan ook Smaatbolleken en Poesjkapelle? Anna mè eir Leire Tannen en de Droa Begantjes van 't Schoorebeik? De Gaave Krollekop? In een handvol korte hoorspelen en evenzovele liedjes stellen diverse volkse figuren zich met een gracieuze révérence aan u voor. Dit gaat gepaard met fabelachtige vertellingen, een volkssprookje, een kolderesk rijm, een stapellied,... waarbij de Aalsterse figuren hun uiterste best doen om beschaafd te "klappen", zodat heel Vlaanderen - en zelfs Olland - kan meeleven met hun knotsgekke avonturen. 

Het tweede deel van dit luisterboek omvat een stadswandeling. Een argeloze toeriste uit Halle wordt op sleeptouw genomen door twee "Oilsjtenessen" die haar per se de stad Aalst - of beter: Oilsjt dus - willen leren kennen, zoals uitgelegd door rasechte Oilsjteneers. 

De teksten zijn van de hand van Veerle Van Vaerenbergh. Patrick Bernauw stond in voor coaching en regie van het hele project, dat tot stand kwam in de schoot van zijn schrijfklassen aan de Academie voor Podiumkunsten in Aalst. Productie: vzw de Scriptomanen. Opnames & montage: Patrick Bernauw, Antoine Derksen en Wido Uvin. Auteur: Veerle Van Vaerenbergh Stemmen: Patrick Bernauw, Veerle Van Vaerenbergh en leerlingen van de Academie voor Podiumkunsten, Aalst.

Oilstjerse Verrozjelkes verscheen nu ook als luisterboek, verkrijgbaar o.a. bij Bol.com, Luisterrijk (9,99€) en in je Storytel abonnementJe kunt het bovendien rechtstreeks bestellen (9,99€) bij vzw de Scriptomanen, door een mailtje te sturen naar luisterboek@inter-actief.be. 

De Oilsjterse Verrozjelkes zijn natuurlijk ook nog steeds gratis, maar niet reclamevrij, te beluisteren via de podcast Mysterieus België: