Gentse Feesten 2012: "De Bende van de Boonaparten"

"De Bende van de Boonaparten"
Trailer Gentse Feesten 
van 14 tot 22 juli 
in 

De Parnassus 
(www.parnassus.be)

Een klein dorpje in Lagelande… De Yzeren Keizer wil daar de grootste kathedraal ter wereld bouwen, en zo is het dorpje ook aan zijn naam gekomen: “Kathedraalst”. Volkszanger Lodewijk Boonaparte heeft zich hier in zijn protestliederen altijd tegen verzet, maar nu hij op honderdjarige leeftijd is overleden, wil de Yzeren Keizer hem net hier bijzetten in een praalgraf. Door het symbool van verzet tegen zijn bewind te recupereren, hoopt de Keizer alsnog de ontluikende revolutie tegen zijn Schrikbewind te bezweren.

Een verre achterachterneef, Pé Boonaparte, organiseert het verzet en strijkt tijdens het grote jaarlijkse volksfeest neer in Ganda (ook bekend van de HAM), waar hij een bescheiden kerkje ontwijdt tot een “Hof van Mirakelen”. Samen met zijn “Bende van de Boonaparten” - Hasj Nys, Jan De Lichte, Nieke Naaime, Marco Bono, de Dolle Griet en vele anderen - willen zij hun held op een passend artistieke en cultureel correcte wijze ten grave dragen, en zo het eeuwige leven geven…

Schelms muziek- en verteltheater, kunstmarkt, tentoonstelling met 14 staatsies, erotische luisterspelletjes, griezelige soundscapes, vliegende blaadjes en plakkaten, stadsspelen in Mysterieus België en nog veel meer…

Een Boon-Apart Festival onder het motto "Hou Boon Schoon", naar aanleiding van de festiviteiten rond de honderdjarige Aalsterse schrijver Louis Paul Boon.
Concept & scenario: Patrick Bernauw (www.bernauw.com)
Productie: vzw de Scriptomanen (www.scriptomanen.org)
Zie ook: Compagnie de Ballade (www.sterke-verhalen.blogspot.com)

Met medewerking van Fernand Bernauw (audio opnames), Marc Borms (muziek), Geertrui Daem, Didi de Paris & Friends, Freek Neirynck, Hilde Nijs, William Peynsaert, Yannick Van der Speeten, Erik Vlaminck, Volks Comité Boon (’t Uilekot) en Afdeling Literaire Creatie (Academie voor Podiumkunsten Aalst).